<img alt="" src="https://secure.liod1ours.com/160545.png" style="display:none;">

Kontakt

SSI Diagnostica
Herredsvejen 2
3400 Hillerød
T: 48 29 91 00
EAN: 5790 002327452

Søg

SSI Diagnostica
Herredsvejen 2
3400 Hillerød
T: 48 29 91 00
EAN: 5790 002327452

ssicover-dansk


 

26/08-2020

SSI Diagnostica køber amerikansk Covid-19 frontløber

SSI Diagnostica har opkøbt det amerikanske selskab CTK Biotech, der blandt andet har udviklet en af verdens hidtil mest præcise Covid-19 antistoftest. Med opkøbet styrker SSI Diagnostica sit globale produktions- og distributionsapparat og får adgang til en lang række nye markeder over hele verden.
I forbindelse med sammenlægningen skifter virksomheden også CEO.


Se pressemeddelelsen nedenfor:

Embargo: Onsdag d. 26. august kl. 9.00

SSI Diagnostica, dansk vækstvirksomhed med speciale i diagnostik køber amerikansk Covid-19-frontløber

SSI Diagnostica, der indtil 2016 var en del af Statens Serum Institut, har gennem de seneste år været inde i en opbygningsfase, specielt på internationale markeder. For yderligere at accelerere sin vækst opkøber SSI Diagnostica nu det amerikanske selskab CTK Biotech, der blandt andet har udviklet en af verdens hidtil mest præcise Covid-19 antistoftest. Med opkøbet styrker SSI Diagnostica sit globale produktions- og distributionsapparat og får adgang til en lang række nye markeder over hele verden. I forbindelse med sammenlægningen skifter virksomheden også CEO.

SSI Diagnostica har netop underskrevet en købsaftale med amerikanske CTK Biotech, der blandt andet udvikler og distribuerer diagnostiske hurtigtests. CTK Biotech har hovedkontor i San Diego og produktion i Beijing og dækker markeder i Latinamerika, Asien og Afrika, hvilket betyder, at SSI Diagnostica nu sammen med CTK Biotech kan nå patienter og kunder i det meste af verden.

”CTK Biotech er meget dygtige til at udvikle nye produkter, og deres produktionsapparat er simpelthen fremragende, med høj effektivitet og kvalitet. Desuden gælder det, at vores fælles, globale distributionsnetværk, bliver meget stærkt”, siger den kommende CEO, Søren Skjold Mogensen, som nogle af begrundelserne for opkøbet.

Han bliver suppleret af nuværende CEO, Patrik Dahlen: ”Købet har været på tegnebrættet over en lang periode. Vi har søgt en partner, som er rigtig god til diagnostiske hurtigtests inden for infektionssygdomme og har teknologi og kompetencer inden for monoklonale antistoffer. I CTK Biotech har vi fundet det perfekte match. Vores selskaber komplementerer hinanden særdeles godt”, siger Patrik Dahlen, der nu forlader posten som CEO og træder ind i virksomhedens bestyrelse.

CTK Biotech og SSI Diagnostica i kombination:

  • Med opkøbet af CTK Biotech skabes en diagnostikakoncern med international tyngde og med fokus på diagnostiske hurtigtests inden for infektionssygdomme i bred forstand
  • Det nye, kombinerede selskab vil have stærke kompetencer inden for produktion, forskning og udvikling og international distribution.
  • Et eksempel herpå er den nuværende Covid-19 pandemi, hvor CTK Biotech på rekordtid har udviklet og valideret en blodbaseret Covid-19 IgG/IgM hurtigtest, som på 15 minutter kan påvise om en persons immunforsvar er i gang med at danne eller tidligere har dannet Covid-19 antistoffer. Denne test har i videnskabelige sammenligningsstudier demonstreret høj kvalitet og er blandt de bedste i verden i sin klasse.
  • Begge virksomheder har oplevet stor vækst i første halvår af 2020. Blandt andet har SSI Diagnostica stor fremgang på det kinesiske marked, hvor der sælges tests til kvalitetskontrol af lungebetændelsesvacciner. Samlet forventer det nye kombinerede selskab at omsætte for mere end 600 millioner kroner i 2020.

Ændring på topposten

I forbindelse med sammenlægningen træder nuværende CEO for SSI Diagnostica, Patrik Dahlen sammen med Dr. Catherine Chen, ind i bestyrelsen, mens Søren Skjold Mogensen overtager rollen som CEO. Patrik Dahlen har været CEO for virksomheden siden 2016, hvor Statens Serum Institut solgte den til Adelis Equity Partners. I samme tidsrum har Søren Skjold Mogensen haft rollen som CCO (Chief Commercial Officer).

”Det er et oplagt tidspunkt for os at lave dette skift på CEO-posten. Søren kommer med bred erfaring med internationalisering af virksomheder. Bestyrelsen har fuld tiltro til, at han i den nye rolle sammen med resten af organisationen vil fortsætte den positive fremgang og vækst”, udtaler bestyrelsesformand Stig Løkke Pedersen og fortsætter:

”Jeg vil gerne takke Patrik for det store og meget vigtige arbejde, han har udført. SSI Diagnostica har som virksomhed udviklet sig meget de sidste 4 år. Vi er glade for, at Patrik stadig vil bringe sin store viden og erfaring til bordet – nu som bestyrelsesmedlem. Han vil stadig være en vigtig bidragsyder i vores videre arbejde med virksomheden”.

Kapitalfonden bag

SSI Diagnostica blev i 2016 købt af Adelis Equity Partners, der også kommer med de finansielle muskler i forbindelse med købet af CTK Biotech. Efter ejerskiftet fra Statens Serum Institut til Adelis Equity Partners i 2016 er der gennemført en række investeringer inden for forsknings- og udviklingsområderne, de kommercielle aktiviteter samt i produktionsfaciliteter og udstyr. Købet af CTK Biotech skal ses i forlængelse af disse investeringer, og Adelis’ ønske i den forbindelse har været at give den nye virksomhed de bedste muligheder for et egentligt internationalt gennembrud.

”Vi har været særdeles tilfredse med udviklingen i SSI Diagnostica gennem hele vores ejerskabsperiode. Der er lige nu meget life science know-how i Norden, og der er kun enkelte internationale succeshistorier inden for diagnostik; med opkøbet af CTK Biotech skaber vi med ét en international vækstvirksomhed med markant større potentiale, der kan blive sin helt egen succeshistorie”, udtaler Rasmus Molander, Partner, Adelis Equity Partners.

Kontakt og interview

Søren Skjold Mogensen er til rådighed for interview via pressekontakt:

Sebastian Wulf, Kompas Kommunikation

5132 9503 / sebastian@kompas.dk

Om SSI Diagnostica A/S

SSI Diagnostica A/S blev selvstændigt etableret i 1998, og var indtil da en del af Statens Serum Institut, som blev grundlagt i 1902. I dag er SSI Diagnostica A/S en af de førende nordiske produktions- og distributionsvirksomheder indenfor in-vitro diagnostiske produkter til mikrobiologiske laboratorier.

Internationalt afsættes diagnostiske antisera og andre diagnostiske tests, til f.eks. kvalitetskontrol af lungebetændelsesvacciner. Et andet af virksomhedens hovedprodukter er Immuview – en hurtigtest til diagnose af lungebetændelsesbakterier. SSI Diagnostica var frem til 2016 en del af Statens Serum Institut, der globalt er anerkendt for sin stærke faglighed og kompetente forskning. I 2016 blev SSI Diagnostica solgt til Adelis Equity Partners.

Om CTK Biotech

CTK Biotech har gennem de seneste 20 år udviklet og fremstillet immundiagnostiske værktøjer og tests. De diagnostiske kits fremstilles på egen fabrik i Beijing (Kina). Forskning og udvikling sker primært i San Diego (USA). Fokus er på at udvikle nye hurtigtests som kan tilfredsstille patienter og kunders krav om simpel, hurtig og præcis in-vitro diagnostik.

Om Adelis Equity Partners

Adelis Equity Partners blev etableret i 2012 med målet om at blive en førende kapitalfond for investeringer i mellemstore virksomheder i Norden. I dag tæller virksomheden 19 medarbejdere med kontorer i Stockholm og København.

Adelis Equity Partners har 1 milliard euro under forvaltning og søger gennem sine investeringer at bidrage med såvel finansielle ressourcer som industrielle kompetencer. På nuværende tidspunkt har Adelis Equity Partners gennemført 24 investeringer, som har ført til 60 yderligere virksomhedsopkøb.